Robotblog informeert jou graag over de ontwikkeling op het gebied van robotica en de inzet van robots in Nederland. Deze nieuwe industrie biedt allerlei kansen en de vraag is welke mensen en bedrijven in Nederland dit oppakken. De inhoud van robotblog wordt voorzien door diverse auteurs met verschillende achtergronden. Hiermee verwacht robotblog een brede kijk te geven op dit fascinerende onderwerp. Onze belangrijkste aandachtsgebieden zijn:
  • Robotica events 90% 90%
  • Robotica in de zorg 90% 90%
  • Robots thuis 85% 85%
  • Robotica en onderwijs 75% 75%
  • Bedrijven en communities 50% 50%
  • Robotica nieuws uit Nederland 90% 90%

Randall van Poelvoorde, marketeer en oprichter van Robots.NU. Enthousiast over robotica, futurisme en exponentialiteit. De combinatie van technologie en samenleving, dat is boeiend!

Spreker Robot Academy

Randall is spreker op congressen en seminars over disruptive technology en robotica.

Randall van Poelvoorde

Auteur, Robots.nu

Tom Ederveen, econoom en internetmarketeer met interesse voor nieuwe technologie en de consequenties daarvan voor samenlevening en communicatie. Tom volgt al 6 jaar de laatste trends op het gebied van personal robots en robotica toepassing met impact op de maatschappij. Tom is mede oprichter van Robots.nu

Robots academy

Tom is verbonden aan de robot academy als spreker en het geven van workshops.

 

Tom Ederveen

Redacteur, Robots.nu

Onze missie
Onze missie is Nederland op de wereldkaart plaatsen als het gaat om robotica. Een nieuwe industrie met legio kansen waar wij als kennisland minimaal onderdeel van moeten maken
Onze Filosofie
Acceptatie van nieuwe dingen in het leven beginnen met een open mind en interesse bij de jongeren in onze samenleving. Vandaar ook dat wij veel aandacht geven aan wedstrijden, events en opleidingen.
Voorsprong door techniek

Robotica en alle bijkomende technologie biedt kansen voor Nederland. Als kennisland is het belangrijk dat we voorop lopen als het gaat om nieuwe technieken. ASML is wat dat betreft als bedrijf een lichtend voorbeeld. Op tijd inhaken op trends en internationale ontwikkelingen en daarmee een plaats veroveren in de wereldeconomie van morgen

Samen bouwen
Laten we met elkaar bouwen aan een mooie nieuwe technologie. Je kunt bijdragen door actief te reageren op blogposts of zelf als auteur mee te doen op dit blog. Dus wanneer je actief of expert bent op één van de belangrijke deelgebieden laat het ons dan weten.
Anne van Rossum werkt al 6 jaar voor onderzoeksbedrijf Almende B.V. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in netwerken voor robots en sensoren. Vanuit Almende is Anne sterk betrokken bij Do-Bots. Een organisatie die zich onder meer toelegt op netwerken van robotsen met robots. Het hoofddoel is het bouwen is “robot Artifical Intelligence in the cloud”. Localisatie en mapping als internet service voor stofzuigrobots en dweilrobots. Anne van Rossum

Auteur, Almende B.V.

Jeroen Arendsen heeft als ontwerper en onderzoeker gewerkt voor Philips, KPN, TNO en de TU Delft. Ik sta pal voor het creëren van mensgerichte ontwerpen die het leven verbeteren en veraangenamen. Technologie moet ons leven makkelijker maken, niet moeilijker.

Robots in de zorg

Ik heb veel ervaring met geavanceerde interactietechnologie, spraakherkenning, gebarenherkenning en robotica in verschillende domeinen. In 2004 ben ik gepromoveerd aan de TU Delft, faculteit van het Industrieel Ontwerpen, op onderzoek ten behoeve van een applicatie voor dove kinderen om gebarentaal mee te kunnen oefenen.

Jeroen is gediplomeerd begeleider in de gehandicaptenzorg en werk parttime bij Amerpoort

Jeroen Arendsen

Zorgbegeleider, Amerpoort

Share This