Het robotica ‘’Smart Tooling’’ project

Het robotica “Smart Tooling” project heeft als doel het versterken van de procesindustrie door kosten efficiënter en veiliger te werken. Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan meer dan 50 concrete robottoepassingen. Er wordt gewerkt aan meerdere thema’s die relevant zijn voor de proces industrie zoals schoonmaak, inspectie en de impact van het gebruik van nieuwe technologie op het werk. Projecten zijn onder andere cleaning, inspectie, werkplaats, UAS.

Lees meer

First Lego League regiofinales 2017

De FIRST® LEGO® League is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Elke jaar is er weer een nieuwe uitdaging waar scholen met robots mee aan de slag gaan. Dit succesvolle evenement start in november...

Lees meer

Robots op de financiële afdeling

Ondanks de technologisch geavanceerde wereld van vandaag, zijn veel afdelingen nog steeds afhankelijk van handmatige, administratieve processen. Hierbij valt te denken aan het inkoopproces van goederen en diensten maar ook het betalen van facturen. Maar kunnen we deze terugkerende taken nu niet over laten nemen door software robots.

Lees meer

Software robots aan het werk

Robots zijn er niet alleen te vinden in hardware maar ook in software. Het is een vorm van automatisering waarbij de computer (robot) bestaande software gebruikt zoals een menselijke gebruiker dit zou doen.

Lees meer

Naairobot voor de verduurzaaming van de kledingindustrie

Fashion for Good, een initiatief van C&A in samenwerking met Plug and Play en Kering, is een samenwerking gestart met SoftWear Automation. Het bedrijf heeft een naairobot ontwikkeld, die het mogelijk maakt om kleding dichter bij de consument te produceren.

Lees meer

Nieuw robotsysteem voor webwinkels

Dit jaar nam Team IFL PiRo van het Karlsruher Institut für Technologie deel aan de Amazon Robotics Challenge in Nagoya en werd daar zevende. Zij toonden een oplossing voor de flessenhals in de logistieke keten, het magazijn waar veel grijp en herken handelingen nodig zijn die nog niet automatisch door robots kunnen worden uitgevoerd.

Lees meer

RoboCup, tweede plek voor zorgrobot TU/e

De zorgrobot Amigo van de Technische Universiteit Eindhoven heeft bij de RoboCup German Open in Maagdenburg te tweede plaats behaald. Bij de competitie moeten robots huishoudelijke opdrachten en zorgtaken uitvoeren, zoals het naar binnen brengen van boodschappen en het vervolgens opruimen in een kast

Lees meer

Robotchirurgen uit Eindhoven

Op de Technische Universiteit in Eindhoven zijn robots ontwikkeld om chirurgen te helpen bij operaties. De drie robots die hiervoor zijn ontwikkeld zijn de zogenaamde Preceves, de Microsure en de Robosculpt. Deze robots kunnen helpen bij diverse takken chirurgie, te weten oogchirurgie, vaatchirurgie en botchirurgie.

Lees meer

Tech College Amersfoort van start met Robotica

Twaalf studenten van het Tech College in Amersfoort beginnen in oktober 2016 met Robotica. Speciaal voor dit traject is een robot aangeschaft, waarvoor de studenten zelf een programma ontwerpen. Robotica is bedoeld voor studenten Middenkader Engineering Mechatronica, die extra uitdaging willen.

Lees meer

Robot Challenge voor studenten en bedrijven

Met de (gratis) Robot Challenge bieden ze inspirerende colleges en praktijkopdrachten aan studenten uit alle studierichtingen. Voor een samenleving met robots is niet alleen technische en medische kennis nodig, maar moet ook gebruik gemaakt worden van sociaalwetenschappelijke, economische, juridische en ethische inzichten.

Lees meer

TU Eindhoven ontwikkeld huisdrone

Onderzoekers aan TU Eindhoven werken op dit moment aan Blue Jay drone. Deze drone is speciaal ontwikkeld om in huis te gebruiken. De Drone moet bijvoorbeeld in staat zijn om zelfstandig objecten op te pakken en deze op de juiste plaats af te leveren.

Lees meer

Robot geeft les op middelbare school

Normaal gesproken geeft wiskundedocent Jos Hoogeveen hier les, maar de komende vier weken wordt er tijdens de wiskundelessen geoefend met de kleine robot Zora. Het experiment heeft als doel om te ontdekken waar een robot de leraar en leerling kan ondersteunen.

Lees meer

Bijdrage TU Twente aan toekomt Europese robotica

Tijdens het EU-voorzitterschap is ons land gastheer van bijeenkomsten om de samenwerking van Europese landen impulsen te geven. Dezer dagen komen zo’n honderd experts en beslissers uit wetenschap en industrie naar de TU Twente om de samenwerking in rondom (gezondheids)robotica in Europa verder vorm te geven.

Lees meer

First Lego League finale regio Utrecht 2015

Op zaterdag 28 november is het zover, de regiofinale Utrecht gaat van start. Voor veel scholen is dit het grote moment waar weken lang naar toe is gewerkt. Graag willen wij u uitnodigen om te komen kijken bij de regiofinale van de provincie Utrecht bij het ROC Midden Nederland te Amersfoor

Lees meer

Over sociale robots, new friends 2015

Windesheim was gastheer van het New friends seminar 2015 over de inzet van sociale robots voor ouderenzorg en kinderen. Sociale robots worden met succes ingezet voor groepen met bijzondere behoeften, zoals kinderen met autisme, mensen met dementie en kinderen in het ziekenhuis.

Lees meer

Avans, Fontys hogescholen sluiten aan bij Turtle-5k

Avans en Fontys Hogeschool sluiten zich deze maand aan bij het bestaande consortium van samenwerkende partners uit industrie en onderwijs, dat samenwerkt aan de ontwikkeling van de Turtle-5k-voetbalrobot die meedoet aan de Robocup.

Lees meer
Share This