Zwembad schoonmaken een tijdrovende klus? Nee hoor. Niet met een zwembadrobot. Zo’n automatische zwembadreiniger ontlast je van dit vervelende karwei. Ze doet het werk voor je zonder dat je er omkijken naar hebt. Lees hieronder de 6 gemakken van een zwembadrobot

1. Geheel zelfstandige schoonmaak

Een zwembadrobot doet al het werk voor je. Dat betekent dat je de zwembadrobot in het water legt, deze aanzet via het bedieningspaneel en deze vervolgens geheel zelfstandig te werk gaat. Je kunt ondertussen gewoon iets anders doen, terwijl de automatische reiniger de bodem of bodem, wand en waterlijn van je zwembad schoonmaakt.

2. Schone bodem, schone wand en waterlijn

Er zijn robots die alleen de bodem schoonmaken, maar er zijn ook robots die ook de wand en waterlijn meenemen. Het meeste vuil ligt op de bodem, maar ook de wand en waterlijn worden op den duur vies. Als je een automatische zwembadreiniger neemt die ook de wand en waterlijn meeneemt, hoef je ook die dus niet handmatig schoon te maken. Ideaal toch?

3. Geen moeilijke koppelingen met de techniekinstallatie

Veel zwembadstofzuigers moeten per se aangesloten worden op de bestaande techniekinstallatie bij het zwembad. Dit wordt vaak als gedoe ervaren. Gedoe waar je bij een zwembadrobot geen last van hebt. Deze heeft namelijk genoeg zuigkracht én een intern filtersysteem dat al het vuil vasthoudt. Geen externe apparaten benodigd dus.

4. Voorgeprogrammeerde werkschema’s

Ook het instellen van zo’n zwembadrobot is een fluitje van een cent. Iedere reiniger is namelijk voorzien van standaard, voorgeprogrammeerde werkschema’s. Deze werkschema’s variëren meestal tussen de 1 en 3,5 uur. Kies een gewenst programma – afhankelijk van hoe vies je zwembad is – en laat hem simpelweg zijn werk doen.

5. Weet altijd welke plekken ze nog moet hebben

Plekjes vergeten, daar doet een zwembadrobot niet aan. De techniek in een zwembadrobot is zo slim, dat zij precies weet wat er nog schoongemaakt moet worden. Extra fascinerend is dat het lijkt alsof de robot geheel willekeurig door het bad struint, maar dit niet zo is. Verwacht dus geen rechte banen, maar wel een compleet verschoond zwembad.

6. Nauwelijks onderhoud

Een zwembadrobot gaat jaren mee. In al die jaren is eigenlijk het enige wat jij hoeft te doen – naast het opbergen en in het zwembad leggen – de filters na iedere schoonmaakbeurt legen en schoonspoelen. Filters die overigens meestal erg makkelijk bereikbaar zijn. Dus ook dat is weer een extra gemak.

Dit artikel is aangeboden door Toppy zwembadrobots