Tijdens de zevende editie van SPRING Performing Arts Festival is Utrecht 10 dagen lang hét podium voor uitdagende, hedendaagse internationale podiumkunsten. Rode draad in het programma is werk dat zich bezighoudt met nieuwe technologie, High Tech. Experimenteel theater, gedurfde dans en uiteenlopende crossovers vormen een programma dat reflecteert op de wereld van vandaag. Van donderdag 16 t/m zaterdag 25 mei vindt SPRING plaats in verschillende theaters en de publieke ruimte in Utrecht.

Voorstellingen met robots en humanoids

Performing Technology, met daarin een aantal verbazingwekkende voorstellingen en installaties met robots en humanoids als performer. Maar wie zijn wij als mens in het licht van die technologie die wij zo enthousiast omarmen? SPRING neemt opnieuw bezit van de stad met installaties en voorstellingen in de publieke ruimte van Utrecht. Een aantal voorbeelden binnen het programma zijn:

Happiness

Dries Verhoeven In een klein apotheekgebouw werkt een humanoid als apothekersassistente. Vriendelijk vertelt ze het publiek over antidepressiva, pijnstillers en andere verdovende middelen. Happiness benadert het gebied waar mens en kunstmatigheid samenvallen, waar artificiële middelen ons helpen weer of meer mens te zijn, of dat menszijn juist voor even te verlaten.

Uncanny Valley Girl

Angela Goh Uncanny Valley Girl verkent vraagstukken rondom gender, technologie, intimiteit en macht door de lens van het fembot-motief. Het laveert constant tussen schoonheid en gruwel, machine en lichaam, erotiek en vijandelijkheid. De voorstelling verleidt het publiek tot een duistere confrontatie met de eigen angst dat de technologie het zal overnemen. Of misschien wel de vrouw.

Meer informatie en hele programma op Spring