Robotica blog

Robotblog informeert jou graag over de ontwikkeling op het gebied van robotica en de inzet van robots in Nederland. Deze nieuwe industrie biedt allerlei kansen en de vraag is welke mensen en bedrijven in Nederland dit oppakken. De inhoud van robotblog wordt voorzien door diverse auteurs met verschillende achtergronden. Hiermee verwacht robotblog een brede kijk te geven op dit fascinerende onderwerp

De derde generatie van Lego’s bestverkopende programmeerbare robotica platform is aangekondigt op de CES in Las vegas en beschikt over meer sensoren, motoren, en flexibiliteit dan ooit. Plus mobiele apps en educatie mogelijkheden.

[title size=”2″]Mindstorms EV3 robots nog beter[/title]
Weliswaar is de nieuwe versie nog duurder geworden, de mogelijkheden zijn zeer sterk verbereterd. Zo kun je de robots die je maakt uit 594 (!) stukken met of zonder PC programmeren, kun je met de set wel vijf verschillende robots bouwen en is alles verbeterd van de snelheid en de kracht tot en met de intelligentie en de communicatie.

Meer over lego Minstorms EV3 

[title size=”3″]Mindstorms voor Educatie doeleinden[/title]
Het is goed te zien dat er 6 jaar voorbij zijn gegaan en dat Lego deze jaren goed heeft gebruikt. Zo zal Mindstorms, die vanaf de zomer te krijgen zijn, nog beter geschikt zijn om als educatie materiaal te dienen. Ook kan geprogrammeerde software beter worden gedeeld.

Link naar Educatie programma Lego Mindstorms