Op de CES 2015 kondigt Philips de samenwerking aan met Nest (rookmelders) en Toon (energie). Door gebruik te maken van hetzelfde netwerk in huis kunnen nieuwe combinaties worden gerealiseerd. Het lichtsysteem Hue van Philips zou bijvoorbeeld kunnen knipperen wanneer de rookmelders afgaan.

Lichttherapie

Philips is op meerdere fronten actief als het gaat om het actief inzetten van licht. Recentelijk introduceerde Philips de energielamp EnergyUp voor. Door middel van de juiste lichttherapie voel je namelijk een natuurlijke vorm van extra fitheid. Wij zitten ongeveer de hele dag achter onze computer en in de winter veel binnen. Dus kunnen wij gedurende de dag wel een natuurlijk vorm van extra energie gebruiken. 

Domotica internet of things

 

Automatisering van het huis

Aangesloten apparaten zijn hot op de CES 2015. Belkin toont een nieuw aanbod van aangesloten apparaten in de WEMO lijn Zo zijn er bijvoorbeeld een WEMO Deur en Raam Sensor en een WEMO Insight Switch die ervoor moet zorgen dat de verwarming alleen wordt ingeschakeld wanneer het raam gesloten is en zo kan helpen om geld en energie te besparen Een andere combinatie geeft de WEMO Keychain Sensor, dat is een in-home tracking device, vooral voor kinderen en huisdieren. De sensor signaleert of iemand thuis is gekomen of juist weg gaat. De WEMO Kamer Motion Sensor gaat nog een stap verder. Deze sensor gebruikt infrarood om warmte vast te stellen en zo te bepalen of en wie er in het huis is. Zo kan op basis van aanwezigheid van huisdieren of bewoners bepaald worden welke elementen geactiveerd moeten worden in het huis. Bijvoorbeeld het licht in de badkamer.