Robotica blog

Robotblog informeert jou graag over de ontwikkeling op het gebied van robotica en de inzet van robots in Nederland. Deze nieuwe industrie biedt allerlei kansen en de vraag is welke mensen en bedrijven in Nederland dit oppakken. De inhoud van robotblog wordt voorzien door diverse auteurs met verschillende achtergronden. Hiermee verwacht robotblog een brede kijk te geven op dit fascinerende onderwerp

De ESA Space Robotics wedstrijd heeft als doel scholieren te leren hoe ze problemen oplossen en hoe ze moeten samenwerken in teams. De wedstrijd is ontworpen om vaardigheden rondom ondernemersschap, softwaredesign, management, artistiek design, techniek, marketing en vindingrijkheid te stimuleren en te testen. In dit geval moet er een robot helper worden gebouwd voor een ruimte station.

Voor scholieren

Dus wil je meedenken over de toekomst van ruimte robotica en ben je tussen de 11 en 19 jaar oud? Schrijf je dan in voor de allereerste editie van de Space Robotics-wedstrijd van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens de wedstrijd gaan jongeren uit de verschillende lidstaten van de ESA de strijd met elkaar aan. Ieder deelnemend team ontwerpt en bouwt een eigen robot die in staat moet zijn de vracht die met de ATV de ruimte in gebracht wordt op te bergen. De finale van de wedstrijd vindt plaats bij ESTEC, aan boord van een schaalmodel van het internationale ruimtestation ISS.

Data Space Robotics-wedstrijd

  • Deadline voor aanmelding 15 maart
  • Ontwikkelfase 4–12 april
  • Selectie finalisten begint in mei
  • Wedstrijdevenement half oktober