Robotica blog

Robotblog informeert jou graag over de ontwikkeling op het gebied van robotica en de inzet van robots in Nederland. Deze nieuwe industrie biedt allerlei kansen en de vraag is welke mensen en bedrijven in Nederland dit oppakken. De inhoud van robotblog wordt voorzien door diverse auteurs met verschillende achtergronden. Hiermee verwacht robotblog een brede kijk te geven op dit fascinerende onderwerp

De FIRST® LEGO® League is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Elke jaar is er weer een nieuwe uitdaging waar scholen met robots mee aan de slag gaan. Dit succesvolle evenement start in november weer met de diverse regiofinales (vanaf 22 november 2017)

Hydrodynamics

Dit jaar staan de opdrachten in het teken van water. De missies op het speelbord bestaan o.a. uit het verwijderen van een leiding, het verplaatsen van een groot water een pomp plaatsen en een regendruppel uit een regenwolk laten vallen.

Jury

Met de missies kunnen punten worden behaald en daarnaast kan er gescoord worden bij de divers juryleden op onderwerpen als ontwerp en presentatie.

Als jury lid in Almere mogen wij elke keer weer deelnemen aan dit fantastische evenement. Een hele leuke manier om jonge mensen enthousiast te maken voor robots en techniek.

Overzicht van de data in uw regio