Een week lang werd een groep van 15 internationale journalisten en camerateams rondgeleid door Nederland om te zien wat ons land te bieden heeft op het gebied van robotica. Journalisten van onder andere de Vancouver Sun, Hindustan Times, China Central Television en zelfs een bekende Chileense tv-presentatrice waren op vrijdagmiddag 28 juni te gast bij de faculteit Bètawetenschappen Utrecht in het kader van de Mediatour Robots en Robotics.

[title size=”2″]Doel, het buitenland kennis laten maken met robitica ontwikkelingen in Nederland[/title] De Mediatour werd georganiseerd door AgentschapNL en eindigde 28 juni in Utrecht. In utrecht is de specialisteit Informatica.Een belangrijk onderdeel want De robots moeten namelijk geprogrammeerd worden en hebben kunstmatige intelligentie nodig. ‘Eén derde van de robotica bestaat uit programmeren’, aldus dr. ir. Frank van der Stappen.

[title size=”3″]COMMIT[/title]

Met name het bezoek aan het Capture Lab van de Research Community, COMMIT, zorgde voor enthousiasme. Het is natuurlijk hartstikke spectaculair om één van je collega’s in een pak te zien met tientallen bolletjes, en tegelijkertijd op het beeldscherm een dansende zombie die precies dezelfde bewegingen maakt.