Microsure, een spin-off van de TU/e, heeft een “miljoeneninvestering” ontvangen van Innovation Industries, een Nederlands hightech investeringsfonds. Microsure is gericht op de ontwikkeling en het naar de markt brengen van chirurgische robots die chirurgen in staat stellen operaties met een verhoogde precisie uit te voeren. 

Microchirurgische ingrepen

Microchirurgische ingrepen worden momenteel vaak begrensd door fysieke beperkingen van de chirurg. Het motion stabilizer systeem van Microsure verlegt dergelijke grenzen en maakt het mogelijk om microchirurgische ingrepen te doen die voorheen niet mogelijk waren. Voorts worden bestaande microchirurgische ingrepen met dit systeem mogelijk eenvoudiger waardoor ze vaker, sneller en beter kunnen worden gedaan. Het systeem is het resultaat van een samenwerking tussen microchirurgen van het Universitair Medisch Centrum van Maastricht en ingenieurs van de technische universiteit Eindhoven.

Tom van Mulken, plastisch chirurg bij Maastricht UMC+ en medeoprichter van Microsure vult aan: “De afgelopen maanden werd het systeem van Microsure al met succes gebruikt in een eerste klinische proef met 8 microchirurgische operaties voor lymfoedeem in het Maastricht UMC+.”

Lees het hele artikel op –  Bron : e52 – miljoenen-extra-voor-microsures-chirurgische-robot