Het gerenommeerde Amerikaanse Robotics business review is op dit moment in Nederland op uitnodiging van onze overheid. Op deze manier moet de Nederlandse robotica beter op de kaart worden gezet. En dat lijkt aardig te lukken want we worden geroemd om onze innovatieve samenleving en de quote is: “Nederlanders hebben een tic voor innovatie”.
[title size=”2″]Robots in Nederland[/title] Robotics business review prijst onze innovativiteit door te verwijzen naar de geschiedenis, waarin we met dijken, polders en windmolens al eeuwen vooruitstrevend zijn. Ook de uitvinding van broeikassen, onze infrastructuur en gebouwen oogsten lof. Maar ook over het heden is men positief bij dit magazine.

[title size=”3″]Voorbeelden succesvolle hightech bedrijven in Nederland[/title] Er wordt verwezen naar het beroemde bedrijf Lely dat zeer succesvol melkrobots ontwikkelt en verkoopt. Ook ASML, dat via haar innovaties verantwoordelijk is voor 80% van de wereldwijde chip productie en al haar spinoffs worden benoemd. De omgeving van Eindhoven met haar “Brainport” is uitgegroeid tot een internationaal leidend gebied voor innovaties.

[title size=”3″]Nederlandse universiteiten en robotica[/title] Verder wordt er verwezen naar de rol van de universiteiten van Wageningen, Delft, Wageningen en Eindhoven. Uit deze instituten komen succesvolle en veelbelovende robotbedrijven voort zoals PRECEYES. In de V.S. is robotica sterk afhankelijk van investeringen uit defensie, deze rol is in Nederland ingenomen door de universiteiten waardoor er meer continuiteit is.
De Nederlandse directe communicatie en ons gebruik naar iedereen te luisteren die een goed idee heeft, dragen verder bij aan onze innovatiekracht. Binnenkort wordt er verder ingezoomd op de Nederlandse agrarische en medische robotica.

Bron : Robots.NU – robotics-business-review-over-nederlandse-robotica