Het Nederlandse bedrijf Witty Worx is door het Amerikaanse Y Combinator als start-up uitgenodigd om zich te presenteren aan het grote publiek en investeerders. Y Combinator investeert twee keer per jaar in potentiele startups. Deze startups verhuizen naar Silicon Valley voor 3 maanden, waarin ze intensief samenwerken om het bedrijf en product in de best mogelijke vorm te krijgen en te tonen aan investeerders.

IXI-Plat Educatie robot

Witty Worx is geselecteer met IXI-play.Een schattige robot maatje met grote zoete ogen gebouwd om de kindertijd ontwikkeling te ondersteunen. IXI-play is een geavanceerde robot uitgerust met gezichtsdetectie, kleur, en spraakherkenning-en hij is ontworpen om actief met je kind te werken. De robot kan zien, horen, voelen, bewegen, dansen en prachtig levensechte emotie uiten.

Ontwikkeling educatie robot

De oprichters zijn al een paar jaar bezig met de ontwikkeling van de leer-robot en het is nu tijd geworden om dit om te zetten naar productie. Hiervoor is natuurlijk geld nodig. Via Crowdfunding wordt hopelijk de volgende stap gemaakt naar doorontwikkeling en productie. 

Wat is crowdfunding

Crowdfunding gaat in principe als volgt: Een ondernemer wil een project starten of een fase verder brengen, maar heeft onvoldoende kapitaal. Om dit kapitaal te verwerven biedt hij of zij het project aan op een platform op Internet en vermeldt het benodigde bedrag erbij. Op deze manier kan iedereen via deze website investeren in het project. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren. Wanneer er voldoende geld wordt ingezameld gaat de ondernemer over tot productie en levering en zijn de kopers gehouden aan hun aankoop.

Witty Worx oprichter Bart Dirkx