In Delft ligt de focus op Bio-robotics. Op de biologie geïnspireerde robots, met een focus op humanoïde robots. Groepen die de robotica TU Delft onderscheid zijn lopende robots, grijpers en robotarmen.

Delft Biorobotics Laboratory

Met bio-robotica wordt bedoeld robots met biologisch geïnspireerde ontwerpen en / of biologie-gerelateerde toepassingen, bijvoorbeeld tweevoetige wandelende machines en robots armen voor revalidatie. Met de term bio-robotica wil de TU Delft conventionele industriële robots tegen gaan, die vaak sterk afhankelijk zijn van controle algoritmes, stijf en zware constructies, en de high-power motoren. Website TU Delft

Initiatieven Robotica TU Delft

Delft moet een broedplaats van robottechnologie worden, vindt hoogleraar bio robotica Martijn Wisse. Want wat in Silicon Valley kan, kan hier ook. En misschien zelfs beter. “Wij moeten harder durven roepen dat we de beste van de wereld zijn.” In 2012 werd het Robotics Institute in het leven geroepen, waarmee het robotonderzoek van zes faculteiten en vijftien leerstoelen in een nieuw instituut werd gebundeld. Nu zet de universiteit de volgende stap met de oprichting van RoboValley.

Robocup

De TU Delft richt zich op het bouwen van een service robot voor de RoboCup @ Home wedstrijd. Afgestudeerde studenten concentreren zich hierbij volledig op de humanoïde looptechniek van de Tulip voetbal robot, om het voor te bereiden op de 2013 competitie.