Almende robotica bedrijf

Almende gevestigd in Rotterdam is in de basis een bedrijf gespecialiseerd in netwerken. Laten netwerken nu net een belangrijk onderdeel zijn bij veel robot toepassingen. In de praktijk worden al veel robots aangestuurd met mobiele devices of maken gebruik van wifi voor besturing op afstand. Ook de verwerking van registraties (via sensoren) middels netwerken komen we veel in de robotica voor.

Robotrouter en robotapp

Twee ontwikkelingen waar Almende zich op richt zijn onder meer een router waarmee diverse robots kunnen worden aangestuurd en een app waarmee diverse robots worden bediend.

Toepassingen voor Domotica

Een ander onderdeel waar netwerken een belangrijk onderdeel voor zijn is domotica. Het toevoegen van intelligentie (robotica) waardoor mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Enerzijds gaat het dan om ondersteunende apparatuur (waaronder robots) in het huis anderzijds gaat het vaak om het monitoren van de gezondheid van de bewoners.
Met haar dochteronderneming Sense geeft zij onder andere invulling aan meetapparatuur die via het netwerk bij de arts of controlerende instantie terecht komt.

 

Meer over Almende