Delft Robotics robotsystemen met 3D vision

Demcon robotics

Demcon ontwikkelt en realiseert robotic systems voor uiteenlopende toepassingen, zoals medische robots voor diagnostiek en therapie, inspectierobots en drones. De business unit robotic systems richt zich specifiek op robotsystemen die mobiel en/of autonoom kunnen opereren. Kansrijke toepassingen liggen onder meer in inspectie, onderhoud, schoonmaak en veiligheid.

Autonome en mobiele robots

Voor het ontwikkelen van autonome en mobiele robots kan Demcon robotic systems een beroep doen op alle mechatronische competenties binnen de Demcon groep. Veel ervaring is opgedaan met complexe hightech systems die zeer nauwkeurig voorgeschreven taken uitvoeren. Autonome robotsystemen moeten daarnaast adequaat kunnen reageren op telkens veranderende omstandigheden. Demcon robotic systems beschikt over de relevante competenties, de nodige creativiteit en diepgaande kennis van software en sensoren. Dankzij deze brede basis kan het de juiste oplossingen kiezen in complexe roboticaprojecten.

AI, vision en SLAM

Demcon robotic systems bezit kennis van kunstmatige intelligentie (AI) en vision (zoals stereocamera’s) en heeft geïnvesteerd in expertise van SLAM, simultaneous localization and mapping. Met SLAM kan een autonoom systeem zoals een mobiele robot een kaart opstellen van een onbekende omgeving en daarin vervolgens met behulp van die kaart navigeren. In de besturingssoftware geeft Demcon de autonome robot regels mee om te kunnen reageren op onverwachte situaties. Simulaties, waar Demcon veel ervaring mee heeft, helpen vooraf bij het opstellen van die regels.

ROS

Demcon robotic systems gebruikt ROS (Robot Operating System) voor snelle prototyping van nieuwe ontwerpen. Voor de uiteindelijke industriële uitvoering verzorgt Demcon zelf de complete programmering in Python en C#. Dit garandeert de betrouwbaarheid en onderhoudbaarheid van de besturingssoftware.

Robot hardware

De ontwikkeling van robotic systems is bij Demcon niet alleen software gedreven. Ook op hardwaregebied liggen er soms pittige ontwerpuitdagingen. Denk aan de mechanica voor inspectierobots die in nauwe omgevingen, bijvoorbeeld in leidingen, soepel en ongestoord moeten kunnen bewegen. Of aan de elektronica voor een energiezuinige besturing, gelet op de beperkte accucapaciteit. Aan de uitdagingen die Demcon robotic systems aangaat, worden geen beperkingen gesteld.

Meer weten over Demcon