Delft Robotics robotsystemen met 3D vision

IRS Robotics

IRS Robotics is opgericht in 2002. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in de duurzame internationale refurbished robotmarkt, in de volksmond ook wel genoemd gebruikte of 2e hands robotmarkt. De oorsprong van het bedrijf is gelegen in de robotexpertise van de machinefabrieken van voormalig Philips Eindhoven. Inmiddels is IRS Robotics echter een 100% Nederlands familiebedrijf met een team van 11 werknemers en 3 wereldwijde robotverkooppunten bestaande uit 40 werknemers.

Specialist wereldwijde refurbished robots van ABB, FANUC en KUKA robots

Refurbished robots

Een ‘IRS Robotics ® refurbished robot‘ staat voor een kwaliteitsgraad in levering en after care. Het is een begrip in de industriële robotwereld, vandaar dat de bedrijfsnaam inmiddels een officieel geregistreerd handelsmerk is. Er is een redelijk constante robotvoorraad van circa 800 robots. Het betreft een mix van enkel de A-robotmerken ABB, FANUC, KUKA en enkele YAKAWA robots. Er is tevens een enorme voorraad refurbished robot spare parts aanwezig maar ook nieuwe spare parts worden tegen scherpe prijzen geleverd.

Service en onderhoud

Het oplossen van robotstoringen en periodiek robotonderhoud van ABB en FANUC robots is een tweede kernactiviteit van IRS. Dit betreft uiteraard Robot Service op de door IRS in de Benelux geleverde robots maar ook gebruikers met elders lopende service contracten worden door IRS geholpen.

Training en advies

Naast feitelijke Robot Service voorziet de firma ook in robottrainingen op maat en onafhankelijk advies. Bij robotica draait het naast functionaliteit namelijk vooral om de Total Cost of Ownership.  

Meer weten over IRS Robotics

 

 

Maak kennis met de mogelijkheden van refurbished robots