Roba Engineering

Roba Engineering is Dealer van Denso en Hyundai robots in de Benelux. Het gaat hierbij om kleinere industriële robots die worden gebruikt bij machine bouw waarbij de robots worden ingebouwd. Toepassingen worden onder andere gebruikt in de tuinbouw, de automotive industrie en de medische industrie (met name laboratoria).

Bij de robots levert ROBA engineering aanverwante diensten zoals; robot advies, trainingen, deel integratie, service & onderhoud en spare part supply. In 2012 heeft het bedrijf de “DENSO – Best Improvement Award 2011” voor beste Europese dealer.

Toevoer naar de robot

De organisatie legt zich toe om meerdere stappen van het automatiseringsproces. Zo heeft Roba Engineering de EYEFEEDER® ontwikkeld. Een gepatenteerde flexibele toevoer naar de robot op basis van lopende band met een schudsysteem.

Robo engineering eyefeeder

Het schudsysteem spreidt of keert de producten in het gebied van het vision-systeem (camera). Wanneer het vision-systeem detecteert dat producten goed gepositioneerde zijn, geeft zij de coördinaten door aan de robot voor de volgende stap in de verwerking.

 

Meer over Roba Engineering