Het Robot Techniek Lab van het Technocentrum Flevoland uit Lelystad gaat op 1 oktober 2013 officieel van start op de Creative Campus Almere van MAC3PARK. Het Robot Techniek Lab richt zich op jongeren die door middel van samenwerking praktische robot gerelateerde vraagstukken gaan oplossen. Het Robot Techniek Lab is een omgeving waar studenten van verschillende onderwijsinstellingen samen met het bedrijfsleven werken aan robot gerelateerde projecten.

[title size=”2″]Meer kennis van robotica[/title] Enige tijd geleden is in Flevoland mede op initiatief van Technocentrum Flevoland het project Robot Techniek Lab gestart. Doel van dit project is de kennisontwikkeling op het gebied van robotica in het onderwijs en het bedrijfsleven te bevorderen. Het gaat daarbij om MBO (niveau 4, elektro, Werktuigbouwkunde, ICT) en HBO (IOT, IIE, werktuigbouwkunde/ elektrotechniek van Windesheim en de Agrarische Hogeschool Almere (CAH).

[title size=”3″]Een studie met toekomst[/title] Er is een grote vraag naar goed opgeleide mensen met kennis in de robottechniek. Door een combinatie te maken van werktuigbouwkunde, elektrotechniek én ICT ontstaat het vakgebied robotica; dit moet een aantrekkelijke keuze voor jongeren gaan worden.

Bron : RTV Almre – robot techniek lab

Bron : robottechnieklab