Dr. Tijn van der zant docent Informatica, Kunstmatige Intelligentie en Robotica aan de Universiteit van Groningen gaat het lectoraat Robotica van de HBO Windesheim versterken.

[title size=”2″]Nadruk op robotica in de zorg[/title] Met de aanstelling van dr. Tijn van der Zant als lector Robotica krijgt het onderzoek binnen de hogeschool Windesheim een nieuwe impuls die met name gericht is op de inzet van robots in de zorg. Een prototype hiervan is al ontwikkeld, maar moet nog worden doorontwikkeld om daadwerkelijk te kunnen worden ingezet. Het uiteindelijke doel is het ontwikkelen en inzetten van een robot die zorgtaken voor zijn rekening kan nemen.

[title size=”3″]Informatica, verpleegkunde, techniek en economie[/title] Volgens Van der Zant moet goed worden onderzocht hoe mensen reageren op een robot. “We weten het namelijk niet”. Studenten van de opleidingen Informatica en Verpleegkunde gaan bij dat onderzoek een grote rol spelen, evenals de technische en economische opleidingen van Hogeschool Windesheim Flevoland.

Naast zorgtaken ziet van der Zant ook een rol voor monitoring door robot-techniek. Naast een zorgrobot is dus ook te verwachten dat “smarthome” technieken, domotica, logischerwijs ook toegevoegd gaan worden aan het robotica team in Windesheim.

Bron : Almere vandaag