Toe ik een aantal jaren geleden in Malmo kwam zag ik deze foto van een Kabuki danser. De foto trok me aan omdat ik met Japanse dansers heb gewerkt en de verfijndheid van de bewegingen fascinerend vind. Toen ik dichtbij kwam en beter keek bleek het om een robot danser te gaan. Sanne Nies

Mats Petersson

De foto is gemaakt in 1996 en gefotografeerd door Mats Petersson ; een Zweedse fotograaf die met Mathias Berg een boek schreef over de nieuwste technische ontwikkelingen in die tijd in Japan; ‘ Japanska Tecken’. Hoeveel is er in ruim 20 jaar veranderd? En hoe kijkt een kunstfotograaf naar de tegenstelling (of harmonie) tussen de verfijning van het ‘ bijna menselijke ‘ en de techniek prachtig heeft weergegeven. De foto zijn niet digitaal bijgewerkt

Unieke foto’s

De foto’s zijn nu in Den Bosch te zien bij de tentoonstelling van de Appèl- galeries in het Werkwarenhuis. Bezoeken kan nog op 26-30 Juni van 12.00 tot 19.00 uur op de Tramkade 22-24 zie www.appel-galeries.nl