In 2013 gaat de TU Delft van start met een echt Robotics Institute. De wetenschappelijke uitdaging van het robotica instituut is het laten samenwerken van robot en mens in ongestructureerde, échte omgevingen. Speciale onderzoeksprojecten zijn: robotzwermen, robots voor werknemers en interactieve robots. Belangrijkste aspecten van de moderne robotica komen aan met een focus op bio-geïnspireerde robot design, mens-robot interactie, autonome controle en machine learning.

[title size=”2″]Combinatie van wetenschappen[/title]

Prof. Robert Babuska: ‘Het unieke van de TU Delft is dat zowel de ‘harde’ robotwetenschappen (mechatronica, embedded systems, control, AI) als de ‘zachte’ robotwetenschappen (mens-machine interactie, gebruikersinteractie, architectuur, ethiek en design) prominent aanwezig zijn.’ Beide kanten van de wetenschap zijn nodig om met robotica invulling te geven aan robots die taken kunnen uitvoeren voor, of samen met mensen in een menselijke productie-omgeving. Of bij de inzet van robots in de ondersteuning bij verpleging of educatie.

Robots op de werkvloer

Robots op de werkvloer

[title size=”3″]Feestelijke kick-off 25 januari 2013[/title]

Op 25 januari 2013 houdt het Delft Robotics Institute haar wetenschappelijk openingssymposium. Tijdens het evenement worden robots gedemonstreerd die aan de TU Delft zijn ontwikkeld, worden de thema’s van het Robotics Institute gepresenteerd en wordt samen met de keynote speakers de visie op de toekomst van robotica geschetst.

Bron : Website Robotics institute Delft