Onderzoekers aan TU Eindhoven werken op dit moment aan Blue Jay drone. Deze drone is speciaal ontwikkeld om in huis te gebruiken. Blue Jay is volgens de onderzoekers sociaal en behulpzaam. De domestic drone moet veilig en autonoom zijn weg in huis kunnen vinden.

De Drone moet bijvoorbeeld in staat zijn om zelfstandig objecten op te pakken en deze op de juiste plaats af, bijvoorbeeld een blikje drinken. In een ziekenhuis zou de drone zou kunnen helpen met het distribueren van medicijnen.

Huisdrone Bleu Jay TU Eindhoven

Kenmerken Blue Jay drone

Autonoom: De drone kent zijn weg in je huis. Stil en aangestuurd door voice commando’s.

Taken: Blue Jay kan voorwerpen vinden en oppakken met een grijper. De drone kan ook worden ingezet om het huis te bewaken en/of gevaar te detecteren.

Veiligheid in huiselijke omgeving: Deze drone is ontwikkeld om ongelukken te voorkomen. Alle bewegende delen zijn beschermd door een sterke body en de drone is voorzien van meerdere sensoren om botsingen te voorkomen.

Knappe koppen

Het ontwikkelteam bestaat uit 18 knappe koppen van de TU Eindhoven van verschillende disciplines. Voor de doorontwikkeling em nieuwe toepassingen is het team geïnteresseerd in studenten die “exciting stuff” willen doen. 

Bron : TU Eindhoven – Blue Jay Drone