Robotica blog

Robotblog informeert jou graag over de ontwikkeling op het gebied van robotica en de inzet van robots in Nederland. Deze nieuwe industrie biedt allerlei kansen en de vraag is welke mensen en bedrijven in Nederland dit oppakken. De inhoud van robotblog wordt voorzien door diverse auteurs met verschillende achtergronden. Hiermee verwacht robotblog een brede kijk te geven op dit fascinerende onderwerp

Het WK robotvoetbal 2013 wordt dit jaar gehouden in Nederland. Eindhoven is gastheer voor de Robocup 2013. Wanneer je van technologie en voetbal houdt een evenement wat je niet mag missen.

26 tot 30 juni gratis toegang

Voor bezoekers zijn de wedstrijden gratis te bekijken. De deuren zijn geopend vanaf 26 juni en de grote finale is zondag 30 juni. In 2012 is Nederland, middels  de TU Eindhoven, wereldkampioen geworden.  De verwachting is dat ze ook dit jaar weer hoge ogen gooien.

Robocup

RoboCup is een internationaal onderzoek en onderwijs initiatief sinds 2000 om kunstmatige intelligentie en Robotica onderzoek te bevorderen. Vanuit een standaard probleem, in dit geval voetbal, moet een breed scala aan technologieën kunnen worden geïntegreerd en onderzocht. Het WK robotvoetbal wordt elk jaar in een ander land gehouden.