Zorgrobot Lea (lean elderly assistant) maakt kans op de Livewire Award (de winnaar van hoofdprijs ontvangt 20.000 euro) van Shell en de Kamer van Koophandel. Voor de wedstrijd worden de deelnemende jonge ondernemers beoordeeld op innovatie, ondernemingsplan en de groeipotentie van hun onderneming. Het Haagse bedrijf Robot Care Systems is een van de dertien halve finalisten. Lea helpt ouderen langer zelfstandig thuis te wonen, door hen te ondersteunen met alledaagse handelingen.

Bron : denhaagfm – robot-lea-maakt-kans-op-ondernemersprijs

Initiatief TU Delft en Delft Robotics

Zorgrobot Lea is gestart als ontwikkeling vanuit de TU Delft samen met Delft Robotics. Inzet is een ‘personal robot’ die de levenskwaliteit van zorgbehoevende ouderen verbeteren door de beginfase van de thuiszorg over te nemen. Maja Rudinac, eigenaar Robot Care Systems, studeerde aan de TU Delft. Een mooi voorbeeld van een start-up vanuit de universiteit.

Bron foto : omropfryslan.nl

4-12-2015: LEA wint Livewire Award

Zorgrobot LEA heeft de Livewire Award 2015 gewonnen. Maja Rudinac, eigenaar Robot Care Systems nam vandaag de juryprijs van € 20.000 in ontvangst om te investeren in haar onderneming